Waarom ik geen Bullet Journal meer gebruik

Toen ik in 2017 het begrip Bullet Journal hoorde wilde ik er 1 hebben! Eindelijk een agenda/planner waar ik alles in kan zetten. Voor de Bullet Journal gebruikte ik altijd Passion Planner en dat was een hele goede agenda alleen maakte ik nooit gebruikt van de tijdschema. Die heb ik niet nodig namelijk. Dus toen Action met Bullet Journals kwam heb ik er gelijk 1 gekocht en uitgeprobeerd. Eindelijk kon ik de pagina's in delen zoals ik wilde en kon ik ook alle andere dingen erin kwijt zoals mijn wensenlijst en habit trackers enzovoorts. 

Sinds ik mijn eigen bedrijf ben begonnen is het hebben van een agenda essentieel geworden. Ik moet namelijk al mijn oppasdagen goed noteren. Natuurlijk gebruik ik een digitale agenda hiervoor maar vind het persoonlijk fijner om een papieren agenda erbij te hebben. Voornamelijk als ik aan de telefoon zit dan kan ik makelijk door de agenda heen bladeren. Vandaar dat ik een Bullet Journal ben gaan gebruiken.

In januari dacht ik dat het handig was om voor persoonlijk en zakelijk een aparte overzicht te maken in mijn papieren agenda dus ben ik dat gaan doen en ja dat maakte het wat duidelijker. Het nadeel was dat ik altijd maar 1 week klaar had staan. Dus als er een klant kwam van 'kan jij over twee maanden oppassen?' kon ik dat niet zien in mijn agenda. 

Natuurlijk had ik daar een extra overzicht van kunnen maken maar er kwamen steeds meer problemen met de Bullet Journal agenda en dat kwam voornamelijk omdat ik geen tijd had om elke week even goed alles neer te zetten en de extra functies die ik er had gezet gebruikte ik niet meer.

Dus ik bedacht dat het misschien goed was voor mij om terug te gaan naar een 'normale' agenda waar in iedergeval het hele jaar in staat. Ondertussen was het maart/april dus ga dan nog meer eens een agenda zoeken voor het jaar 2019...

Ja, dat bleek lastig te zijn totdat ik (tot mijn verbazing) mijn huidige agenda vond bij de Makro voor nog geen euro! Natuurlijk gelijk meegenomen en ik ben er zo ontzettend blij mee! Het weekoverzicht staat op 1 pagina en alle dagen zijn even groot! Dat is voor mij handig want ik moet alleen maar 2 oppasdatums erin zetten en dan de eventuele afspraken die ik privé heb. Verder staat er naast elk weekoverzicht een notitieblad. Ik gebruik dit blad om op te delen in mijn todos. Zo is het roze todo van mijn onderneming, de gouden van privé, paars in mijn blog (deze site dus) en blauw is mijn werk (mijn fulltimebaan). Ideaal voor mij dus!

 

In de voorkant heb ik twee kalenders van 2019 en 2020 en in de achterkant heb ik het jaaroverzicht van 2020, dus als ik afspraken heb voor 2020 kan ik die er ook al vast in zetten. Dan zit er achterin nog wat extra notitie blaadjes en een adressen gids. Nu gebruik ik de adressen gids niet voor adressen, dat doe ik digitaal, maar heb er wel mijn wachtwoorden in staan van het bedrijf. Zo kan ik overal bij mijn bedrijfgegevens. Handig!

De tekeningen van de bloemen maakt de agenda ook wat fleuriger wat ik wel kan gebruiken met mijn depressie. Wat ik ook handig vind is dat er bij het begin van een nieuwe maand een maandoverzichtje staat, dus een kalender van de komende maand. Harstikke handig dus! En de weeknummers worden ook vermeld. 

Ik heb meer niet nodig dus ik vind deze agenda echt super! Als hij weer komt het komende jaar ga ik deze zeker weer bestellen! 

Bullet Journallen is leuk, maar je moet het wel leuk blijven vinden. Je moet elke week, of maand, de overzichten maken en dat vind ik te veel werk worden. In principe is een Bullet Journal een leuk concept maar ik vind ook dat je wel grafisch wat moet kunnen om hem leuk te houden. Met deze agenda hoef ik het totaal niet te doen. Dit scheeld mij weer wat tijd, tijd die ik nu kan steken in het inplannen van mijn week. 

Laat een reactie achter