Kattenbakvulling review #1: Biokat's Micro Classic

Als kattenoppas kom ik in vele huizen die gebruik maken van verschillende kattenbakvulling. Nu ben ik zelf altijd op zoek naar de "beste" kattenbakvulling dus dacht ik dat het een goed idee waas om de verschillende kattenbakvullingen uit te testen en kijken welke kattenbakvulling ik aanbeveel en welke juist niet.

Waar moet het product aan voldoen?

Wat zijn de eisen waar je naar moet kijken als je naar een nieuwe kattenbakvulling gaat kijken? Als eerste vind ik dat je moet kijken naar wat een kat fijn vind. In de meeste gevallen zijn dit fijne korrels die zacht zijn voor hun pootjes en grit waar geen geurtje aan zit. Daarnaast kijk ik naar welke eisen ik eraan zet. Dit is klonterend grit om het makkelijk uit te scheppen en het moet niet te duur worden. 

De eisen

  1. Fijne (zachte) korrels
  2. Geen geurtjes
  3. Klonterende kattenbakvulling
  4. Niet te duur

 

Let bij het kiezen wel altijd op wat JOUW kat het fijnst vind door te experimenteren. De ene kat vind dit grit leuk en de andere een andere soort grit. De enige manier hoe jij erachter komt is dus om te experimenteren. 

Ik ben natuurlijk niet alleen maar kattenoppas maar ook katteneigenaar. Over de jaren heen heb ik ook verschillende soorten grit gebruikt. Op dit moment gebruik ik "Biokat's Micro Classic" en dat leek mij een goed product om mee te beginnen. 

Wat vind ik van het product

De Biokat's Micro Classic kattenbakvulling is iets wat ik zelf al jaren gebruikt en ben er tevreden over.  Biokat's beloofd dat het 99,8% stofvrij is maar dat is zeker minder. Dit ligt een beetje aan de zak. Sommige zakken hebben meer stof dan de andere heb ik gemerkt maar voor mij niet problematisch. Het is goed klonterend grit en dit gaat meestal wel goed. Ook zijn het kleine fijne korrels die zacht zijn voor de poten van mijn mannetjes dus dat vind ik erg fijn. 

Ik vind het grit wel een beetje prijzig maar niet te duur gezien je best lang met zo'n pak doen. Ik doe 1 hele pak in een bak en ik heb 4 kattenbakken staan. Dus ik verbruik er al 4. Dan moet ik ze elke week bij vullen vooral de bakken beneden. Ik doe de bak niet elke week meer helemaal schoonmaken omdat dat met dit grit niet nodig is. Als het grit nog goed is laat ik het zitten. Er staat dat je zo'n 60 dagen met het grit kan doen en dat is zeker voor mijn bak die op zolder staat maar deze wordt niet vaak gebruikt. De bakken beneden moet ik wel minimaal elke maand helemaal verschonen. 

Aan welke eisen voldoet het product?

Zijn het fijne korrels? Ja, de Biokat's Micro Classic zijn zelfs extra fijne korrels. Het voelt voor mij zacht aan dus ik hoop dat het voor mijn katten ook zacht aanvoelt. Het heeft geen geuren toegevoegd dus dat is ook erg fijn. Zelf hou ik ook niet zo van extra geuren dus voor mij ook een plus. Het grit klontert goed, soms valt het wel eens uit elkaar maar dit komt zelden voor. De prijs ben ik niet zo blij mee maar valt nog te overwegen gezien hij aan al mijn andere eisen voldoet.

Conclusie

Al jaren lang maak ik gebruik van dit grit en ben er nog steeds positief over. Ik zou dit zeker aanraden omdat het voor mij makkelijk uit te scheppen is en voor mijn mannetje zacht voor hun poten. Ook kunnen ze er goed in graven en vooral mijn jongste is daar erg blij mee. Deze kattenbakvulling beveel ik, als een van de beste kattenbakvulling, aan. 

Laat een reactie achter